Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Jun. 2021

»Ko imaš idejo, je lepo čutiti, da nisi sam«

V  sredo, 2. junija 2021, je na Socialni akademiji v Ljubljani v okviru Evropskega tedna mladih 2021 potekal dogodek Bodi pobudnik – pusti sled.

Skozi zgodbe so bili predstavljeni tako primeri mladih, ki so svojo pobudo štartali pred kratkim, kot tudi tisti, ki se z njo ukvarjajo že nekaj. Tako smo na primer slišali zgodbo pobude Ljubljenčki/Ljubljančki, Kolesaraj, Ateljeja ponovne uporabe, Dialoške skupina v okviru Aktivatorja, skupine priseljencev iz TurčijeInštituta Integrum ter pobude za ustanovitev osnovne šole po načelih preventivnega vzgojnega sistema.

Organizatorji so se še posebej posvetili predstavitvi programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota, še posebej tistih njunih delov, ki so v prvi vrsti namenjeni nosilcem manjših družbenih pobud.

Dogodek je potekal v živo, z aktivno participacijo preko Zoom-a ter neposrednim prenosom na Youtube-u. Udeležilo se ga je več kot 20 ljudi.

Več o dogodku in posnetek dogodka najdete tukaj.  

Vir: Socialna akademija Ljubljana

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

61244

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino