Mladinski sektor

Kluba MaMa in razprava o prihodnosti mladinskih centrov

17. 11. 2021 avtor: Mladinska mreža MaMa

Med 11. in 12. novembrom 2021 je v Mladinskem centru Brežice potekal Klub MaMa, tradicionalno polletno srečanje članic Mreže MaMa. Klub je potekal v živo, ob upoštevanju epidemioloških ukrepov. Namenjen je bil letni evalvaciji dela in načrtovanju za prihodnost.

V prvem delu Kluba MaMa so se predstavniki članic najpej seznanili s poročilom o delu Mreže MaMa v letu 2021, nato pa so obravnavali še Letni delovni načrt 2022 in Strategijo razvoja Mreže MaMa 2022 – 2027.

V drugem delu smo po skupinah razpravljali o prihodnosti mladinskega dela in prioritetnih področjih delovanja in razvoja mladinskih centrov. Identificirali smo potrebe mladih med epidemijo ter dobre prakse mladinskih centrov v kontekstu prilagajanja na novo realnost (mladinskega) dela. Opravili smo razmislek o tem, kaj za mladinske centre prinaša prihodnost in kako podpreti mlade v obdobju po epidemiji covid-19.

Identificirali so 5 prioritetnih področij delovanja in razvoja mladinskih centrov v prihodnosti:

Pod vsa prioritetna področja so umestili ukrepe in aktivnosti, ki bodo vodilo delovanja in razvijanja mladinskih centrov in mladinskega dela v Sloveniji.

Drugi dan Kluba MaMa so s članicami razpravljali in iskali možnosti in priložnosti nagovarjanja mladih in odločevalcev v sklopu Evropskega leta mladih 2022. Nanizali so nekaj dobrih idej, realizacija pa sledi v naslednjem letu.