Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Jan. 2022

Karierni teden Mreže KROJ: POSTANI SPREMEMBA

S pričetkom priprav na Evropsko leto mladih tudi Mreža KROJ (Mreža za karierni razvoj) opozarja, da so lahko mladi ključni soustvarjalci in deležniki evropskega sodelovanja članic Evropske unije. V začetku januarja so tako pripravili že 4. Karierni teden pod geslom Postani sprememba

V kariernem tednu se odvijajo aktivnosti in dogodki za mlade, ki ponujajo konkretno podporo pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitve. Aktivnosti so potekale med med 10. in 16. januarjem 2022, v dogajanje pa se vključilo več sto obiskovalcev.

10 članic, ki sodelujejo v projektu, je skupaj pripravilo 11 aktivnosti, namenjenih mladim, preko katerih so lahko prepoznali ali krepili svoje kompetence. Poudarek letošnjega Kariernega tedna je bil predstaviti pomembnost vključevanja v priložnosti in aktivnosti, ki so mladim na voljo izven šolskega okvirja, in vrednost izkušenj, ki jih lahko pridobijo s prostovoljnim delom.

Pogosto so mladi označeni kot neizkušeni, pa vendar se hitro pozabi, kako bogate izkušnje za karierni razvoj pridobivajo preko prostovoljnega dela, izmenjav in drugih aktivnosti. Ponovno pa ne smemo pozabiti na uresničevanje usmeritev Strategije EU za mlade za obdobje 2019-2027. Angažiranost, povezovanje in opolnomočenje, ki so tudi cilji programa in aktivnosti Mreže KROJ.

Po uspešno izpeljanem Kariernem tednu Mreža KROJ nadaljuje z izvajanjem programa za dijake in študente, mlade iskalce zaposlitve, mladinske delavce in kot podpora šolnikom. 

Aktivnosti Mreže KROJ podpira Urad za mladino MOL.

 Vir: Mreža KROJ

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

59146

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino