Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Jan. 2022

Karierni plac - Karierna orientacija za mlade

Tudi danes nadaljujemo s tematiko karierne orientacije in vam predstavljamo Karierni plac, ki mladim nudi brezplačna svetovanja s področja načrtovanja in vodenja kariere.

V sklopu karierne orientacije za šolajočo se mladino, strokovne delavce in starše izvajajo različne aktivnosti, med drugimi individualno informiranje, testiranje in svetovanje, predavanja, karierne kvize, obiske delodajalcev in delavnice. Za spoznavanje različnih poklicev, trga dela in svojih veščin so mladim na voljo najnovejše tehnologije – VR tehnologija in interaktivni portal.

Zavzemajo se za čim bolj učinkovito mreženje deležnikov na področju trga dela, strokovnih delavcev šol na vseh ravneh izobraževalnega sistema ter k ozaveščanju splošne javnosti o izzivih, ki mlade čakajo  na karierni poti.

Karierni plac – Karierni center za mlade je začel delovati marca 2019 v Ljubljani, pod okriljem javnega zavoda Ceneta Štuparja – Centra za izobraževanje Ljubljana, skupaj s projektnimi partnerji LU Koper, LU Nova Gorica in regionalno razvojno agencijo BSC Kranj.

Več informacij najdete na njihovi spletni strani.

Vir: Uredništvo Mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

65430

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino