Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Nov. 2021

Kako pomesti s stresom v sklopu projekta Duševno je pomembno

Ljubljana, 12. 11. 2021 – Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) v sklopu projekta Duševno je pomembno organizira 7 dogodkov na temo duševnega zdravja, ki bodo potekali v novembru in decembru. V naslednjem tednu bosta potekala dogodka: Gospodar časa in Pometi s stresom!

Duševno zdravje je eden izmed glavnih temeljev našega dobrega počutja in delovanja v skupnosti. Omogoča nam, da uresničujemo svoj potencial, gradimo odnose ter smo poklicno uspešni. Ko duševno zdravje peša, pešajo tudi ostali vidiki našega življenja.

Projekt Duševno je pomembno poteka v novembru in decembru, v sklopu tega pa bo organiziranih 7 dogodkov z vsebinami, ki pokrivajo tematike duševnega zdravja. S projektom želimo mlade opremiti s koristnimi informacijami, pri ohranjanju dobre duševne kondicije, posebej v luči trenutnih razmer. Vsak dogodek bo posvečen specifični tematiki, ki jo bodo predstavili različni predavatelji s tega področja.

V naslednjem tednu se bosta odvijala dva dogodka, in sicer v ponedeljek, 15. 11. 2021, bo ob 19.00 potekala delavnica Gospodar časa v sodelovanju z Zavodom Empatiko. Na delavnici bodo interaktivno - skozi pogovor, teorijo in individualno delo - predstavljeni načini, kako izboljšati upravljanje s časom za večjo produktivnost. Ena izmed tem pa bo tudi prokrastinacija oziroma odlašanje, ki je ena večjih težav pri upravljanju s časom.

V sredo, 17. 11. 2021, pa bo na vrsti tretji dogodek Pometi s stresom!, na katerem bosta članici Društva študentov psihologije Slovenije predstavili kaj sploh je stres in zakaj ga doživljamo. Predstavili pa bosta tudi načine kako se z njim spoprijeti tako na miselni, kot tudi na telesni ravni.

Udeležba na dogodkih je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava preko povezav (Gospodar časa, Pometi s stresom!). Zoom povezavo pa prijavljeni prejmejo na e-mail naslov po prijavi.

*Dogodek je sofinanciran s strani Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljana.

Vir: Zveza Škis

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

41132

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino