Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Dec. 2020

Kako je z brezposelnostjo mladih? – Jesenski pregled

Na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, so pripravili jesenski pregled trenutne brezposelnosti v Sloveniji, seveda s poudarkom na mladih.

»Podatkov o številu študentk in študentov, dijakinj in dijakov in prekarnih delavk ter delavcev, ki so izgubili delo v času epidemije, ni, a zlahka lahko k velikemu številu mladih brezposelnih prištejemo številne druge skupine mladih, ki so se zaradi epidemije in z njo povezane gospodarske krize znašle v težkem finančnem in ekonomskem položaju. Prav zato mora vlada nujno sprejeti ukrepe, s katerimi bo mladim pomagala prebroditi krizo ne glede na njihov status na trgu dela. Dolgoročno pa brez ustvarjanja dostojnih, varnih, zelenih delovnih mest v vseh slovenskih regijah pač ne bo šlo,« med drugim zapišejo mlade sindikalistke in sindikalisti.

Celoten članek  najdete tukaj.  

Vir: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99353

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino