Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Jun. 2020

Kako izgleda usposabljanje v Veliki Britaniji?

Program Erasmus+: Mladi v akciji nudi mladim in mladinskim delavcem_kam oziroma voditeljem_icam vrhunske priložnosti za pridobivanje znanj iz različnih področjih. Usposabljanja in mladinske izmenjave so za mlade brezplačne, saj so financirane v sklopu programa oziroma Evropske unije.

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) v intervjuju predstavlja izkušnje Klare, Taje in Tomaža, ki so jih januarja 2020 poslali na mednarodni tečaj usposabljanja v Veliko Britanijo. V intervjuju so mlade izprašali, kako je vse skupaj potekalo, kaj so doživeli in če seveda priporočajo te aktivnosti drugim mladim. MCDD in organizacija ASHA Centre so bili partnerji v Erasmus+ projektu "From separation to participation". V okviru tega so v januarju izvedli že drugi tečaj usposabljanja z naslovom "Embrace the Self". Mladi iz različnih držav so na njem preko neformalnih metod učenja spoznavali evropsko politiko, natančneje izstop Velike Britanije iz EU in razloge, ki so vplivali na to odločitev. Med drugim so raziskovali vzroke za porast populizma in t. i. plemenske politike v Evropi in drugje po svetu ter kako lahko vrednote posameznikov in njihova (ne)aktivna participacija vplivajo na politične odločitve. 

Na podlagi izkušnje je nastala tudi fotografska razstava "Analogni spomni", ki so jo objavili v mesecu maju in katere dela se nizajo tekom tega intervjuja.

Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

39970

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino