Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Sep. 2019

Kako izbrati najboljše prostovoljce?

Z novim šolskim letom številne organizacije prično z zbiranjem nove ekipe prostovoljcev. Izbira prostovoljca je za organizacijo pomemben korak, saj želi najti nekoga, ki bo delo opravljal tako, da bosta zadovoljna tako organizacija (in njen uporabnik) kot prostovoljec. Proces izbire prostovoljca bo precej lažji, če v začetku dobro določimo, kakšno bo delo in kakšna naj bo oseba, ki ga bo izvajala.

Prvi korak za izbiro prostovoljca je zagotovo priprava prostovoljskega programa in opis dela, s katerim določimo, kaj se bo delalo (namen, cilj), za koga (ciljna skupina) ter kakšne bodo naloge in obveznosti. Da bi izbrali najboljše možne prostovoljce, Slovenska filantropija vabi na usposabljanja za mentorje in organizatorje prostovoljskega dela:

Uvodno usposabljanje za mentorje, 4. september, Maribor

Uvodno usposabljanje za mentorje, 10. september, Ljubljana

Motiviranje in spremljanje prostovoljcev, 5. november, Ljubljana

Reševanje konfliktnih situacij v prostovoljstvu, 10. december, Ljubljana 

Več informacij o prostovoljstvu najdete v ABC prostovoljstva, Priročnik za mentorje in pa Noveli zakona o prostovoljstvu

Vir in foto: Slovenska filantropija

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

43805

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino