Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Jul. 2021

Kaj počne vijolični avtobus v Kašlju?

Če vas je zaneslo proti Polju, Zalogu in naprej proti Kašlju v Ljubljani ste morda uzrli vijolični odsev, za katerega niste vedeli od kod prihaja. Ali pa ste morda sredi soseske na Cesti španskih borcev uzrli vijolični avtobus ter pomislili, da imate privid. Tako kot krave, tudi mestni avtobusi običajno niso vijolični. A tale je! Ker ta avtobus ni običajen avtobus. Ta avtobus je ustvarjalni bus.

Mladi zmaji so se namreč lotili prav posebnega projekta, ki so ga pripravili v sodelovanju z mestom Ljubljana in mladimi, ki v času poletnih počitnic ob mentorstvu strokovnjakov odslužen avtobus LPP predelujejo v nov javni prostor, ki bo na voljo meščanom v Kašlju, na Ulici španskih borcev.

V prihodnjih tednih na ustvarjalnem busu sledijo številna opravila, od identifikacije gumbov na kontrolni plošči, čiščenje, pleskanje in krojenje cerad, ki bodo postale tenda, čiščenje in pospravljanje notranjosti busa, montaža stranskih mrež za ozelenitev in rastja.

Potrebujejo srčne prostovoljce in roke, ki so pripravljene deliti delo. Potrebujejo možgane, ki producirajo ideje in delijo znanje.

Ustvarjalni avtobus še nima imena. Želiš sodelovati s predlogi in idejami, kako naj mu bo ime? Stopi z njimi v stik. Iščejo, vabijo, povezujejo vse vas, ki potrebujete prostor za učenje, izobraževanje, za delavnice, predavanja, izvajanje projektov in druženje. Pišite Maji na maja.mojskerc@mladizmaji.si.

Več o projektu si lahko preberete tukaj

Vir: Mladi zmaji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

33414

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino