Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Apr. 2019

Kaj lahko storim, če sem na dan volitev v EU v tujini?

Če boš na dan volitev v Evropski parlament v tujini, imaš čas še danes, 25. aprila, da to sporočiš Državni volilni komisiji. Postopek je enostaven, lahko ga opraviš v treh minutah in preko interneta!

Vse korake kako in kaj potrebuješ za glasovanje najdeš na spletni strani Danesjenovdan.si, kjer je kažipot do izhodov iz različnih situacij, naprimer:

  • na dan volitev ne bom doma ali bom izven kraja stalnega prebivališča,
  • sicer bom v Sloveniji, vendar imam stalno prebivališče v tujini,
  • do volišča nimam dostopa (sem v bolnici ali me ovira invalidnost).

V primeru takšne ali podobne situacije, te stran vodi do odgovorov, kako in kaj je potrebno storiti v določenem primeru, na koga se obrniti in kaj potrebuješ za rešitev. Vse postopke v zvezi z glasovanjem (kje in kako lahko volim) najdeš tudi na strani Državne volilne komisije.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: danesjenovdan.si 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

45440

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino