Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Jun. 2019

Je prihodnost v digitalnem mladinskem delu?

Predstavnica Mladinskega centra Dravinjske dolineKarmen Kukovič, se je udeležila študijskega obiska na Finskem. Projekt »smartyouthwork«, ki ga izvaja Mreža MaMa v sklopu programa Erasmus+ Evropske unije, je omogočil obisk različnih mladinskih centrov in ustanov v katerih se sistematično izvaja digitalno mladinsko delo.

Udeleženi so si v mestu Tampere ogledali »digitalno farmo« (»Gamefarm«), na kateri se mladi učijo izdelovati računalniške igre in tako pridobivajo različne zaposlitvene kompetence. Na Univerzi uporabnih znanosti v mestu Jyväskylä so si ogledali primer uporabe orodij virtualne realnosti in digitalnih metod za zdravljenje anksioznosti, psihoz in depresije. Zanimiva je bila tudi digitalna platforma »Street team« organizacije »Youth against drugs« za izvajanje preventivnih aktivnosti zlorabe drog pri mladih.

»Digitalno mladinsko delo na Finskem je res impresivno. Menim, da je tovrstno mladinsko delo bližnja prihodnost tudi pri nas. Najprej se moramo lotiti strategije tega in pa odpravljanja predsodkov v povezavi z učinkom digitalnega sveta na mlade. Ti niso samo negativni«, je dejala Karmen Kukovič

Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

69738

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino