Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Oct. 2020

Štipendiranje poklicev v kulturi

Ministrstvo za kulturo je objavilo Javni razpis za štipendije za specializirane poklice v kulturi 2020/2021 za podiplomski študij.

Namen javnega razpisa je dvig poklicnih kompetenc na vseh področjih kulture in v ta namen vlaganje v izobraževanje, usposabljanje za spretnosti in vseživljenjsko učenje. V okviru javnega razpisa se zagotavlja pridobivanje znanja, kompetenc in spretnosti, ki bodo vključenim v formalno izobraževanje zagotavljale uspešno vključevanje na trg dela in v družbo ter pri ohranjanju poklicne kariere.

Razpis bo zasledoval cilje, ki:

  • spodbujajo k dodatnemu izobraževanju na področju kulture,
  • zagotavljajo večjo dostopnost različnih oblik izobraževanja ter
  • dvigujejo specifična znanja in usposobljenosti.

Javni razpis sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija in se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.

Prijave sprejemajo do 6. novembra 2020. Več informacij, besedilo razpisa in prijavni obrazec najdete tukaj.

Vir: Ministrstvo za kulturo

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

71614

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino