Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Apr. 2019

Izzivi v digitalnem mladinskem delu

Evropska unija je ugotovila, da mladi vedno bolj uporabljajo novo tehnologijo in digitalne medije, zato so posledično potrebna usposabljanja mladinskih delavcev in trenerjev, da bi s pomočjo digitalne tehnologije lahko vzpostavili digitaliziran odnos z mladimi. Na podlagi tega je leta 2017 objavila smernice za digitalno oziroma pametno mladinsko delo, v katerem je tudi razložen pojem, ki predstavlja inovativen korak v razvoju mladinskega dela.

Pomembnost digitalnega stika mladih z mladinskim delavcem so prepoznali tudi na Socialni akademiji, zato so znotraj evropskega projekta European Wide Web of Youth Work zbrali in ustvarili digitalna orodja, ki podpirajo mladinske delavce in trenerje pri “digitalnem” pristopu k mladim. Če vas zanima katera digitalna orodja so vam na voljo, obiščite njihovo platformo.

Kako vidijo uporabnost platforme mladi, si lahko ogledate v tem videu. Ramišljanje o vlogi digitalizacije na podeželju pa je zapisala Vesna v svojem blogu.

Vir in foto: Socialna akademija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

34310

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino