Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Apr. 2020

Izobraževalna podporna točka Razlagamo.si

Na voljo je nova spletna stran Razlagamo.si, ki je nastala v sodelovanju treh mariborskih fakultet (Fakultete za naravoslovje in matematiko, Pedagoške fakultete in Filozoske fakultete) kot odgovor na nastalo situacijo z namenom medsebojne pomoči pri izobraževanju na daljavo.

Načrtujejo, da bo nudila podporo pri komunikaciji in zbiranju gradiv za lažje učenje pri vseh predmetih v OŠ in SŠ na enem mestu. Na ta način deluje kot podporna točka, s pomočjo katere lahko dostopate do:

  • spletnega mesta e-učbenikov,
  • spletnih zbirk preteklih nalog za splošno maturo in nacionalno preverjanje znanja,
  • gradiv in razlag za samostojno delomogoče bo najti rešitve zastavljenih problemov, video material, povezave in druga dodatna gradiva. Zbirka Razlage bo sledila strukturi potrjenih, prosto dostopnih i-učbenikov na www.iucbeniki.si in bo v skladu z učnim načrtom,
  • pogovorov učenec-učitelj za  individualno reševanje manjših problemov in evidenco vprašanj preko MS Teams. 

Snovalci podporne točke so ob nujenem nastanku pozvali k sodelovanju in pomoči: "Menimo, da je v teh časih nujno potrebno, da združimo moči in stopimo skupaj, zato vas prosimo za  podporo in sodelovanje," hkrati pa se zavedajo, da so v preteklih dneh učitelji opravili veliko dela in storili pomemben korak pri poučevanju na daljavo. "Prepričani smo, da ste si nekatera gradiva že ustvarili. Predvidevamo, da boste s soustvarjanjem razlag bogatili tudi svojo zbirko, saj vam bodo prosto dostopne vse razlage. Upamo, da nam boste pomagali z deljenjem teh gradiv in ustvarjanjem novih, da bo znanje naših učencev čim boljše," in zaključujejo s skupnim vodilom, ki pravi: "Ne premišljuj o tem, česar nimaš. Premišljuj o tem, kaj lahko narediš s tem, kar imaš."

Vabljeni k sodelovanju in spremljanju tukaj.

Vir: razlagamo.si
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

77307

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino