Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Jul. 2021

IZMENJAVA “NO PLANET B”

Izmenjave so odlične priložnosti za mobilnost in socializacijo, saj mladim omogočajo skoraj brezplačno preživljanje v tujini, kjer jih čakajo zanimiva vsebina, interaktivno dogajanje in priložnost, da se medsebojno spoznajo.

V Idriji je med 14. in 28. julijem potekala mednarodna izmenjava z naslovom “No Planet B”, v sklopu katere so se mladi iz Slovenije, Italije, Češke, Estonije in Portugalske ukvarjali z okoljskimi tematikami.

Odkrivali so kulturne podobnosti in razlike in osvajali nova znanja, izmenjava pa je omogočila tudi odprt prostor za izmenjavo mnenj in pogledov. 

“Aktivnosti so bile zelo kreativne. Spodbujale so nas, da smo se v teh dveh tednih naučili veliko novega: izdelali smo svoje igre za MC mobil, nekaj dni smo preživeli na taboru v šotorih in ob ognju, odkrivali smo dobre prakse okoljevarstveno usmerjenih projektov v Idriji in Ljubljani, pomagali smo pri urejanju Kajzer parka, učili smo se debatiranja, si pripravili zero-waste piknik v Idrijski Beli, odkrivali teme hitre mode, zero-waste principa, lokalne samooskrbe, stika z naravo in še mnogo več,” je svojo izkušnjo z izmenjave delil eden izmed udeležencev in dodal, da so skozi aktivnosti postali velika skupine, ki je prešla svoje razlike in se naučila delovati kot družina.

UdeLeženci se strinjajo, da takšne izkušnje pomagajo premagati predsodke in negativne stereotipe, ki se jih prepogosto poslužujemo.

“Celotno dogajanje je težko povzeti v nekaj besedah, vseeno pa je najin zaključek naslednji: ta izmenjava je življenjska priložnost, ki bi jo moral izkusiti vsakdo,” sta se strinjala udeleženca iz Italije in Portugalske.

Avtorja: Raffaele Constantino (Italija) in Bruno Leão (Portugalska)

Vir: MC Idrija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

32763

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino