Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Nov. 2021

Izkušnje in nasveti za mlade iz ASEF skupnosti

Na novembrski ASEF zgodbi je Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) gostila podjetnico Izo Sio Login, ki je najbolj poznana po tem, da je leta 2009 soustanovila uspešno podjetje Outfit7, znano po kreaciji Talking Tom & Friends. Pogovor se je pričel z obuditvijo dogajanja v času njenih študijskih let in ključnih mejnikov v kariernem razvoju. V sklopu zadnjega je ponudila nekaj zanimivih vpogledov iz časa dela za podjetji Sandoz in Microsoft

Kasneje se je pogovor tematsko premaknil na Outfit7. Iza je v pogovoru izpostavila, da je za pot do uspeha treba poskrbeti, da so pokrite vse timske vloge in da se pri tem sodeluje z ljudmi, ki imajo zelo različne osebnosti. Povedala je, da so se v vsakem podjetju, ki ga je soustanovila oz. je v njem delala, srečevali z različnimi izzivi, vedno pa so ji bili ljudje na prvem mestu. Pravi, da je v podjetju zelo dragocena dobra in pozitivna energija.

Pogovor je ob koncu zapeljal še na posamezne poudarke fundacije Login5 Foundation, kjer trenutno deluje. V ospredje je postavila svoj pogled skozi prizmo tehnike manifestacije, torej tehnike zavestnega ustvarjanja želene realnosti. Verjame, da vse, kar se nam dogaja in imamo, si zmanifestiramo sami, kar pa ne velja le za poslovno, ampak za celotno življenje.

Strinja se z rekom, da na mladih svet stoji, zato se ob zavedanju in upoštevanju medgeneracijskih razlik trudi predajati naprej svoje znanje, da bodo lahko nove generacije, ki prihajajo, še uspešnejše.

Pogovor z gostjo je vodil ASEF Junior Fellow Gašper Grad.

Vir: ASEF

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

20346

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino