Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Aug. 2022

Hitrejši vstop mladih na trg dela

Zavod RS za zaposlovanje je objavil javno povabilo delodajalcem za izvedbo programa Hitrejši vstop mladih do vključno 25 leta starosti na trg dela.

V zadnjih 5 letih se je brezposelnost mladih bistveno zmanjšala in beležimo rekordno nizko brezposelnost. Hkrati se je zvišal delež zaposlitev brezposelnih mladih za nedoločen čas. Navedeno lahko deloma pripišemo tudi dosedanjemu programu Spodbude za trajno zaposlovanje mladih, v okviru katerega se je za nedoločen čas zaposlilo skoraj 7.400 mladih (od leta 2017). 

Brezposelnost mladih želijo na Zavodu RS za zaposlovanje dodatno zmanjšati ter hkrati spodbuditi zaposlovanje za nedoločen čas in dodatno usposabljanje, zato objavljajo novo javno povabilo delodajalcem v okviru programa Hitrejši vstop mladih na trg dela, ki je nadgradnja dosedanjega programa trajnega zaposlovanja mladih. Z novim programom bodo dodeljevali subvencije z namenom spodbuditi:

  • trajno zaposlovanje mladih, starih do vključno 25 let, ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih, še posebej mladih, ki so vsaj eno leto brezposelni ter mladih z največ osnovnošolsko izobrazbo;
  • mentorstvo mladim pri uvajanju v delo;
  • usposabljanje in izobraževanje mladih in mentorjev (zaželeno pridobivanje digitalnih kompetenc);
  • vključitev v prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje;
  • zmanjšanje neskladij med ponudbo kandidatov in povpraševanjem delodajalcev na trgu dela.

Del ponudbe so tudi podatki o prostem delovnem mestu, na podlagi katerih delodajalcem napotijo brezposelne iz ciljne skupine javnega povabila glede na zahteve delovnega mesta. Delodajalec izmed napotenih brezposelnih izbere ustreznega kandidata, ki ga zaposli šele po tem, ko je z njimi sklenil pogodbo o dodelitvi subvencije.

Brezposelni se glede možnosti vključitve v program obrnejo na osebnega  svetovalca ali svetovalko na uradu za delo, kjer so prijavljeni.

Vir: Zavod RS za zaposlovanje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

52391

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino