Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Nov. 2019

Gledališka predstava Calais, Calais

Kolektiv ZIZ, ki deluje pod okriljem Pekarne Magdalenske mreže je v obdobju od junija do oktobra pripravljal družbeno angažirano predstavo Calais, Calais.

Gledališka predstava razpira različne poglede na življenje beguncev, begunk in aktivistov, aktivistk. Izhaja iz dnevniških zapisov aktivistke, ki je več mesecev preživela v enem večjih evropskih taborišč v mestu Calais v Franciji. Iz mesta Calais se ob jasnih dnevih vidijo Dovrski beli klifi Anglije, kamor se številni odpravijo vsak večer. Zgodba je prežeta z upanjem in resignacijo, jezo proti oblastem in uporom. Kaj lahko v nastali situaciji storimo?

Calais, Calais je občutek, da vsaka rešitev ustvari deset novih problemov, vsak odgovor sto novih vprašanj. Ljudje pa živijo v vmesnem prostoru, na nikogaršnjem ozemlju, v čakalnici življenja. Prepremierno uprizoritev na malem odru Lutkovnega gledališča Maribor so si ogledale_i dijakinje_i Prve gimanzije Maribor, premiero pa je mariborsko občinstvo zapolnilo do zadnjega sedeža. V prihajajočih mesecih se obetajo nove uprizoritve po Sloveniji, za zdaj pa si lahko ogledate napovedni video in fotografije

Vir: Pekarna Magdalenske mreže Maribor
Foto: Gregor Salobir, arhiv Pekarna Magdalenske mreže Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

35844

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino