Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Glas študentov

20. 12. 2018 avtor: Uredništvo

Ekipa študentov Filozofske in Pedagoške fakultete pripravlja in ustvarja projekt Glas študentov. Gre za projekt, ki bo dal vsem študentom Univerze v Ljubljani priložnost, da izrazite svoja karierna in strokovna zanimanja o osebah s posebnimi potrebami v pedagoškem pogledu.

Rdeča nit projekta so Prilagoditve za osebe s posebnimi potrebami v učnem procesu v luči različnih znanosti in ved. V ta namen bo izšel zbornik strokovnih člankov, katerih avtorji bodo študentje pod mentorstvom profesorjev Pedagoške in Filozofske fakultete.

Vsi potrjeni članki bodo objavljeni; najboljših 5 bo objavljenih v tiskani izdaji, preostali pa kot del elektronske verzije. Ob tem bodo pomembno dopolnilo zbornika sestavljali tudi članki poljudnega dela, ki ga lahko napišete vsi, ki ste tako ali drugače povezani s tem področjem.

Konec projekta bo obeležen z zaključnim posvetom, na katerem bodo v razpravi sodelovali izbrani strokovnjaki, predstavljeni pa bodo tudi nekateri članki iz zbornika.

Vsi študentje ste vabljeni k pisanju tako strokovnih kot tudi poljudnih člankov, ki bi obogatili projekt in prispevali k širjenju znanja ter izkušenj z osebami s posebnimi potrebami.

Rok za prijavo strokovnih člankov: 28. 12. 2018

Rok za oddajo strokovnih in poljudnih člankov: 25. 2. 2019