Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Nov. 2019

#FootballPeople tedni ali z nogometom proti nestrpnosti v športu

V sredini oktobra je v Novem mestu, v športnem parku Portoval, potekal nogometni turnir v okviru največje evropske kampanje Tedni #FootballPeople. Turnir sta organizirala Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto in NK Krka Novo mesto.

Tedni #FootballPeople so največja evropska kampanja za družbene spremembe in raznolikost v nogometu. V dvotedenskem obdobju se preko 150.000 ljudi v več kot 60 državah vključi v organiziranje dogodkov in dejavnosti, ki želijo doseči družbene spremembe. K akciji so uspešno pristopili tudi v Novem mestu, kjer so z nogometom, ki je med najbolj priljubljenimi športi na svetu, premagovali razlike in odpravljali nestrpnost v športu. Turnir sta otvorili dve otroški ekipi do 15 let, ekipa DRPD in ekipa NK Krka Novo mesto, v nadaljevanju pa so se nato med sabo pomerile 4 mladinske ekipe (nad 15 let). Tekmovanje so z navijanjem spremljali tudi številni obiskovalci.

Cilj nogometnega turnirja je bilo opozoriti širšo javnost na nestrpnost v športu in z nogometom dosegati družbene spremembe. Turnir se je zaključil s podelitvijo pokalov in priznanj udeležencem.

Vir in foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

60513

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino