Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Jul. 2021

Filmski teden Evrope 2021: brezplačne filmske projekcije po Sloveniji

V sklopu Filmskega tedna Evrope pod zvezdami 2021, Informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska in Celjski mladinski center, v sodelovanju s Kinom Velenje, organizirata predvajanje treh evropskih filmov.

Prvi filmski petek se bo tako zgodil 30. julija 2021, ob 20.00, v Kinu Velenje, kjer bodo za vas predvajali film Corpus Christi iz leta 2019, ki je prejel mnoge nagrade na različnih prestižnih filmskih festivalih.

Drugi filmski petek se bo odvil teden kasneje, 6. avgusta 2021, ob 20.00, prav tako v Kinu Velenje, tokrat pa si boste lahko ogledali projekcijo filma Medena dežela iz leta 2019, ki je prejel veliko nagrado žirije in posebno nagrado za fotografijo v kategoriji svetovni dokumentarni film, Sundance.

Tretji film pa bodo za vas predvajali v petek, 13. avgusta 2021, ob 20.30, v atriju Celjskega mladinskega centra, nosi pa naslov Kako postati dobra žena? iz leta 2020, katerega opevajo kritiki širom sveta.

Ogled vseh treh filmov je brezplačen.

Filmski teden Evrope v sodelovanju z lokalnimi kinematografi po vsej Sloveniji pripravljajo regionalne informacijske točke EUROPE DIRECT. Projekt podpirata Center Ustvarjalna Evropa in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji. Vsi filmi, ki bodo na ogled, so prejemniki podpore podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Nekateri izmed njih so bili uvrščeni tudi v izbor za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

Celotni spored filmskih projekcij si lahko ogledate tukaj

Vir: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

66422

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino