Aktivno državljanstvo / Evropsko leto mladih / Mladinsko delo

Evropsko leto mladih v Rogaški Slatini: Na mladih Evropa stoji

27. 7. 2022 avtor: Mladinska mreža MaMa
Evropsko leto mladih v Rogaški Slatini

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mladinski svet Občine Rogaška Slatina te vabita na EVROPSKO LETO MLADIH V ROGAŠKI SLATINI Na mladih Evropa stoji v petek, 26. avgusta 2022, med 17.00 in 20.30 na prizorišču festivala Fertik, Smučišče Janina v Rogaški Slatini.

V savinjski regiji bomo evropsko leto mladih praznovali na mladinskem festivalu Fertik, ki v Rogaški Slatini združuje koncertno dogajanje, umetnost, šport, kulinariko in mladinsko politiko. Dogajanju se pridružujemo z interaktivnimi vsebinami informiranja in participacije mladih. Te zanima, kaj ti nudijo lokalne mladinske organizacije? Kam se lahko vključiš? Kaj lahko počneš? Želiš deliti dobre prakse s področja mladinskega dela? Potem se nam pridruži v petek, 26. avgusta, na Smučišču Janina.

Dobimo se ob 17. uri na informativni tržnici s stojnicami mladinskih organizacij, ki delujejo na območju Kozjanskega in Obsotelja. Obiščeš lahko info točko EU, kjer izveš vse o evropskem letu mladih ter priložnostih za mednarodno mobilnost, neformalno izobraževanje, nabiranje delovnih izkušenj, krepitev raznih veščin, mreženje z vrstniki in širšo družbo na evropski ravni.  

Nadaljujemo ob 18.00 z javno tribuno na temo izzivov, dobrih praks in priložnosti, ki jih imajo mladinske organizacije pri uresničevanju mladinskih politik in podpori mladim na lokalni in evropski ravni.

Kaj pogrešaš v svojem lokalnem okolju in kaj na evropski ravni? Nosilcem odločanja lahko sporočiš, kje na področju mladinskih politik in mladih vidiš izzive in kje njihove rešitve. Zbrane zapise bomo obravnavali v jesenskem dialogu z nacionalnimi in evropskimi odločevalci. Tako lahko tudi ti postaneš del soustvarjanja Evrope prihodnosti – zelene, vključujoče in digitalne za vse!


Program dogodka:

17.00–18.30 –> Informativna tržnica
Kaj mi nudijo mladinske organizacije v regiji in na evropski ravni ter kako se vključiti?

18.00–19.30 –>

19.30 – Pogostitev in glasbeni program festivala Fertik


Z dogodki v okviru evropskega leta mladih skupaj s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji ustvarjamo prostor za participacijo mladih pri soustvarjanju evropskih in lokalnih politik.

Bodite del dogajanja po Evropi in Sloveniji! Vljudno vabljeni!

#EuropeanYearofYouth, #EYY2022