Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 27 May 2022

EVROPSKO LETO MLADIH V POSTOJNI: Izrazi svoje mnenje – soustvarjaj Evropo

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mladinski svet Postojna te vabita na EVROPSKO LETO MLADIH V POSTOJNI: Izrazi svoje mnenje – soustvarjaj Evropo, Evropski cilji mladih – kaj je moja vloga?, ki bo potekal v petek, 10. junij 2022, ob 16.30 v prostorih Mladinskega sveta Postojna, Vilharjeva 12, Postojna. 

Letošnje leto je evropsko leto mladih! Evropska unija je leto 2022 posvetila mladim in jih izpostavila kot pomembne nosilce sprememb za boljšo prihodnost – za bolj zeleno, bolj vključujočo in digitalno Evropo.  V evropskem letu mladih imajo mladi glavno besedo, da se sliši njihov glas, še posebej v obdobju po okrevanju epidemije covid-19.

Na regijskem dogodku bomo z mladimi iskali rešitve na izzive sodobne družbe skozi evropske cilje mladih, ki so del EU Strategije za mlade 2019-2027 in mladim postavljajo okvir za dialog z odločevalci. Skupaj bomo oblikovali prostor za ustvarjanje, razpravo in spoznavanje Evrope. Mladi bodo vodili razpravo in sicer kako postati bolj vključujoča družba in trajnostno zelena Evropa ter kako mladim omogočiti prostore za soustvarjanje družbe, evropskih politik in javnega življenja v prihodnje.

Oblikovane predloge bodo mladi na dogodku predstavili odločevalcem ter jim sporočili njihove zaznave za ustvarjanje priložnosti za mlade v Evropski uniji.

Program dogodka:

16.30–17.00

Predstavitev namena in poteka dogodka

Pozdravni nagovor predstavnice Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, Jerneja Jug Jerše

17.00–17.15

Interaktiven povzetek vsebine Strategije EU za mlade 2019–2027 in specifičnih Evropskih ciljev mladih (vključujoča, trajnostna in zelena Evropa ter prostori in participacija za vse)

17.1517.30

Odmor

17.30–18.30

Delo v skupinah glede na definirane teme:

vključujoča družba

mentalno zdravje in dobro počutje

korak naprej za podeželsko mladino

prostor in participacija za vse

informacije in konstruktivni dialog

trajnostna zelena Evropa

 

18.30–18.45

Odmor

18.4520.00

Dialog z odločevalci:

-        vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, Jerneja Jug Jerše

-        župan občine Postojna, Igor Marentič

 

20.00–20.30

Refleksija in evalvacija, druženje

 

Dogodek se bo prenašal tudi v živo na Facebook profilu Mreže MaMa, sodelovati pa bo mogoče tudi na daljavo, na Zoom povezavi.

Rok za prijavo na dogodek je sreda, 8. junij 2022, prek spletnega obrazca.

Vljudno vabljeni!

https://europa.eu/youth/year-of-youth_sl, #EuropeanYearofYouth, #EYY2022

 Vir: Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

95406

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino