Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Jun. 2019

Evropski teden mladih v Ljutomeru

Mladinski svet Ljutomer z mladinskimi delavci in mladimi je v okviru Evropskega tedna mladih v začetku meseca maja izvajal različne aktivnosti na temo Demokracija in jaz-vsi mladi naj so aktivno vključeni. Pred pričetkom projekta so se mladi potrudili za promocijo projekta in posneli intervju na lokalnem radiu, kjer sta mladinski delavki oglaševali organizacijo in prihajajoči teden.

Letošnja tema Evropskega tedna Mladih je bila Demokracija in jaz. Pripravili so raznovrstne aktivnosti, ki so jih izvajali tekom tedna. V torek, 7. maja, so odprli Evropski teden mladih z ustvarjalno delavnico, ki je potekala v Ljutomeru. Zbrali so se »kreativni ustvarjalci«, ki so ustvarjali najrazličnejše plakate s povabili in slogani letošnje kampanije. V sredo so na sedežu Mladinskega sveta Ljutomer na Spodnjem Kamenščaku izpeljali delavnico pridobivanja novih pobud z mladimi, kjer so se pogovarjali o prihajajočih volitvah, Evropi in motivaciji mladih. Naslednji dan so se mladinske delavke in prostovoljec odpravili na Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer. Po kratki predstavitvi Evropskega tedna mladih so izpeljali delavnico o vzpodbujanju kreativnosti, kjer so lahko izrazili različna mnenja o prihodnosti mladih v občini Ljutomer. V petek so na sedežu MSL nadaljevali z ustvarjalno delavnico in se pripravili na inovativno povabilo mladih. Izdelali so več različnih plakatov, ki so jih kasneje tudi razobesili po Ljutomeru, evropske zastavice s slogani za volitve pa porisali ter popisali nekaj balonov. Po delavnici so izdelke razdelili drugim mladim in jih vzpodbujali, da se udeležijo evropskih volitev in dajo svoj glas.

Vir in foto: Mladinski svet Ljutomer

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92106

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino