Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 May 2020

Evropska mladinska kartica s programom #EMKrepi zagon slovenskega malega gospodarstva

SLOAM, Slovenska agencija za mlade (članica Zveze Evropskih mladinskih kartic - EYCA) je lansirala družbeno-odgovorno kampanjo #EMKrepi, ki slovenskemu malemu gospodarstvu pomaga pri ponovnem zagonu svojih dejavnosti v prvih mesecih po koncu epidemije COVID-19 v Sloveniji.

Program mladim hkrati ponuja priložnost, da izrazijo svoje želje in interese glede prihodnjih ugodnosti Evropske mladinske kartice (EMK) v Sloveniji. #EMKrepi tako podjetnikom, do konca avgusta letos, ponuja brezplačno izpostavitev njihovih dejavnosti in večjo prepoznavnost med 120 tisoč slovenskimi imetniki mladinske kartice. Za razliko od podobnih akcij za zagon slovenskega gospodarstva, ki smo jim priča v zadnjih dveh mesecih, ta program deluje na obeh straneh – ponudbi in povpraševanju. 

"V Slovenski agenciji za mlade ustvarjamo priložnosti za zagotavljanje boljših pogojev za življenje, delovanje in ustvarjanje mladih. Dobro se zavedamo situacije, ki jo je prinesel koronavirus in ker v naši ekipi podpiramo inovativne ideje, predvsem pa želimo aktivno pomagati in podpreti slovensko malo gospodarstvo po koncu epidemije, smo se odločili za zagon akcije #EMKrepi," je povedala pobudnica in vodja projekta, Nika Stegovec.

Slovenska agencija za mlade predstavlja stičišče med mladimi, nevladnimi organizacijami, javnimi ustanovami in podjetji

Preko razvijanja in izvajanja programov, mlade spodbuja v aktivno državljanstvo in družbeno odgovornost ter omogoča njihovo osebnostno rast. SLOAM je kot organizacija v javnem interesu v celoti usmerjena k mladim med 12. in 30. letom, svoje poslanstvo pa uresničuje preko programa Evropske mladinske kartice (EMK), ki ponuja 7 milijonom evropskim in 120 tisoč slovenskim imetnikom kartice preko 70 tisoč ugodnosti po vsej Evropi. 

Projekt EMK je mednarodni program, podprt s strani Sveta Evrope in Evropske komisije, ki mlade spodbuja k mobilnosti in neodvisnosti, razvoju lastnih potencialov, sodelovanju in vključevanju v družbo ter odgovornim izbiram. Program je namenjen vsem mladim, ne glede na status in ekonomsko stanje. V Sloveniji EMK sodeluje z več kot polovico slovenskih srednjih šol, ki izdajajo Dijaško izkaznico ter Univerzo na Primorskem in Univerzo v Ljubljani, ki izdajata Študentsko izkaznico z EMK/EYCA logotipom. 

"S programom #EMKrepi bomo pomagali pri mobilizaciji mladih do 30. leta v Sloveniji, da bodo v naslednjih mesecih posegali predvsem po slovenskih proizvodih in storitvah ter s tem pomagali ponovno zagnati naše gospodarstvo. Prepričani smo, da lahko 120 tisoč mladih naredi veliko razliko v slovenskem prostoru, zato vabimo vse obrtnike in male podjetnike, da brezplačno pristopijo k programu #EMKrepi in ponudijo izdelke in storitve več kot 40 odstotkom vseh mladih v Sloveniji," je povedal Jan Peloza, direktor Slovenske agencije za mlade.

Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 7 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 70 tisoč ugodnosti.

Vir in foto: SLOAM, Slovenska agencija za mlade

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

51924

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino