Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 May 2020

EUYOU: kampanja za promocijo pravic EU državljanov

Zaradi nastalih razmer so bile prestavljene vse aktivnosti znotraj projekta EU and Youth – EUYOU, ki ga na Mreži MaMa izvajajo skupaj z z Inštitutom za politični management – IPM in M Komunikacijami ter v sodelovanju z 10 mladinskimi centri, članicami Mreže MaMa.

A čakanja je konec. Minuli teden so profili na družbenih omrežjih projekta dobili prvo objavo, ki pomeni začetek kampanje za promocijo pravic EU državljanov in ozaveščanje ciljnih skupin preko družbenih omrežij.

Mreža MaMa je z novembrom 2019 kot vodilni partner pričela z izvajanjem projekta EU and Youth (EUYOU). Gre za pilotni nacionalni projekt, so-financiran s strani Evropske komisije v sklopu programa Rights, Equality and Citizenship (REC), ki bo trajal 17 mesecev, od 1.11.2019 do 31.3.2021.

Namen projekta je promocija državljanskih pravic mobilnih državljanov EU in njihova vključitev v lokalne demokratične skupnosti. Glavna ciljna skupina so državljani EU, ki začasno prebivajo v državi EU, ki ni njihova matična država, poseben poudarek pri ciljni skupini pa je na mladih. Glavni cilj projekta je izpeljati komunikacijsko kampanjo, izobraževanja in ozaveščanje ciljnih skupin, na terenu v lokalnih skupnostih in na spletu.

Vabijo vas, da ostanete v koraku z dogajanjem in sledite profilom projekta na vseh treh družbenih omrežjih: FacebookLinekdIn ter Instagram. Vabljeni tudi, da delite profile in objave na lastnih kanalih in povabite sodelavce ter prijatelje k sledenju, tako bodo želene informacije hitreje prišle do ciljne skupine – mobilnih državljanov EU.

Ogledate si lahko še spletno stran EUYOU, kjer se nahajata točka za svetovanje in katalog pravic mobilnih EU državljanov v Sloveniji.

Vir in foto: Mladinska mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

16546

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino