Aktivno državljanstvo / EU zadeve

EU projekt, moj projekt 2019

10. 5. 2019 avtor: Uredništvo

S pomočjo sredstev evropske kohezijske politike smo v Sloveniji v zadnjih 15 letih uresničili več kot 10.000 projektov, ki so spisali mnoge uspešne zgodbe posameznikov, podjetij, občin, nevladnih in drugih organizacij ter mnogih drugih. Nekatere med njimi bo Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) tudi letos predstavila v okviru kampanje EU projekt, moj projekt, ki se začenja jutri, 11. maja in zaključuje 18. maja 2019.

Na več kot 100 dogodkih po vsej Sloveniji bodo lahko obiskovalci spoznavali EU projekte in njihove rezultate, s katerimi se srečujejo na vsakem koraku, pa naj gre za pitno vodo ali za čiščenje odpadne vode, za hitrejši zagon malih in srednjih podjetij, za naložbe v trajnostno mobilnost ali boljšo rabo energije, za skrb za ranljive skupine, starejše pa tudi mlade ali za boljše e-storitve za državljane.

Z dogodki v  okviru kampanje EU projekt, moj projekt SVRK v sodelovanju s projektnimi partnerji širi sporočilo, da je vsak projekt, ki ga v Sloveniji uresničimo s pomočjo sredstev Evropskega sklada za regionalni razvojEvropskega socialnega skladaKohezijskega sklada in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, ki se letos prvič pridružuje kampanji, tudi naš skupen projekt.

Med 11. in 18. majem 2019 se bodo lahko obiskovalci udeležili številnih zanimivih in poučnih delavnic, ogledov ter rekreativnih pohodov, obiskali dneve odprtih vrat slovenskih kmetij in gledališke predstave ter tudi sami preverili svoje igralske talente, preizkušali domače dobrote, pridobili koristne informacije za svojo poslovno pot in se poučili o dobri skrbi za svoje zdravje.

Poglej kje v tvoji bližini se dogaja na zemljevidu.

Vir: Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko