Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Sep. 2020

EGL – Rastimo skupaj: Seja Sveta za mladino v Novem mestu

V okviru projekta Europe goes localRastimo skupaj se je Mladinski svet Slovenije v sredo, 9. septembra 2020, udeležil seje Sveta za mladino Mestne občine Novo mesto.

Na seji je potekalo načrtovanje procesa za pripravo nove strategije za mlade v Mestni občini Novo mesto in načrtovanje nadgradnje informiranja mladih in komuniciranja odločevalcev z mladimi ter mladih z mladimi.

V Mestni občini Novo mesto je v veljavi trenutna strategija za mlade, ki poteče v letu 2020, zato so se odločili, da pripravijo novo strategijo za mlade. Novo strategijo se bo pripravilo s serijo posvetovanj z mladimi, kjer bodo mladi in odločevalci razpravljali po področjih kot so: izobraževanje, zaposlovanje in delo, bivanjske razmere, zdravje in dobro počutje, mladinska participacija, kultura, ustvarjalnost in prosti čas itd. V procesu priprave strategije bodo v Mladinskem svetu Slovenije analizirali obstoječe ukrepe v strategiji in njihovo aktualnost, dodali pa bodo tudi nove ukrepe. Prvi korak pri načrtovanju priprave strategije je oblikovanje posebne komisije, ki bo zadolžena za pripravo strategije. Serija posvetov bo podprta tudi s projekta EGL – Rastimo skupaj

Na seji so obravnavali tudi področje digitalnega komuniciranja z mladimi. Predvideva se priprava aplikacije za obveščanje in komunikacijo z mladimi ter vzpostavitev celotnega sistema strojne in programske opreme ter aplikacijskih komponent, ki bo vodil v vzpostavitev sistema pametnega mesta. Trenutna skupina prostovoljcev pripravlja aplikacijo za komunikacijo z mladimi, ki jo bo mogoče namestiti na pametne telefone. Dolgoročni načrt je preselitev vsebin za mlade na sistem pametnega mesta, kjer se bodo relevantne informacije prikazovale ciljnim skupinam občanov, v tem primeru mladim. 

Vir in foto: Mladinski svet Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13192

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino