Aktivno državljanstvo / Šport

»Dvigni rit, bodi fit!«

5. 6. 2019 avtor: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Skavti iz lokalne enote Dol-Dolsko 1 so v sodelovanju z OŠ Janka Modra in Občino Dol pri Ljubljani v soboto, 18. maja 2019, pripravili dogodek »Dvigni rit, bodi fit!«, že četrti po vrsti.

Dogodek poleg gibanja, zdravega načina življenja in zdrave prehrane spodbuja  medgeneracijsko druženje. Na dogodku okoli igrišč in šole tečejo vsi, od dvoletnikov do najstarejših udeležencev. Svoje delovanje že tradicionalno predstavijo tudi lokalna društva in posamezniki.

Udeleženci so se lahko preizkusili v nordijski hoji, šahu, tenisu, namiznem tenisu, športno-vzgojnem kartonu in se udeležili delavnic o prehrani ter skrbi za zdravo hrbtenico in zdrave zobe. Skavti so pripravili tudi dve orientacijski delavnici.

Vsako leto želijo skavti dogodku dodati nekaj novega. Letos so imeli priložnost preizkusiti svoje ravnovesje na napetem traku (ang. slackline), predstavila se je ekipa Natin svet – doživetja v naravi, z delavnico Skrite moči pa je bil predstavljen del duševnega zdravja. Celotno dogajanje so z rokovskimi ritmi popestrile glasbene skupine šole OŠ Janka Modra.