Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Jan. 2022

Državno priznanje mladinskega sektorja: LokalPatriot

7. decembra je potekal nacionalni posvet mladinskega sektorja, v sklopu katerega je potekala tudi podelitev državnih priznanj v mladinskem sektorju za leto 2021, ki jih je podelila ministrica za izobraževanje, znanost in šport. Gre za državna priznanja za dosežke in prispevek v mladinskem sektorju ter razvoju v družbi.  

Prispevek za uveljavljanje mladinskega sektorja je prejel LokalPatriot,

ki deluje že več kot 20 let, spodbuja razvoj umetniških in mladinskih praks preko lokalnih in nacionalnih meja, ki spodbujajo aktivno udeležbo mladih na področju kulture. 

LokalPatriot, osrednji mladinski in neodvisni kulturni producent v dolenjski regiji, deluje na dveh stalnih prizoriščih. Klub LokalPatriot deluje v starem mestnem jedru in pomeni stalen prikaz kakovostne regijske in slovenske ustvarjalnosti s poudarkom na spodbujanju avtorstva, Galerija Simulaker je programsko neomejen prostor za predstavitev vseh zvrsti sodobne vizualne in intermedijske umetnosti.

LokalPatriot sodeluje z Mestno občino Novo mesto, Ministrstvom za kulturo, Zavodom RS za zaposlovanje, Uradom RS za mladino in Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti ter je del Skupine DNŠ: Društvo novomeških študentov, LokalPatriot, Založba Goga in Zavod Situla.

Ob podelitvi državnih priznanj je ministrica čestitala vsem prejemnikom in izpostavila pomembnost mladinskega dela. "Priznanja so dokaz, kako živahno je delo v mladinskem sektorju in da je to več kot participacija, je odraz socialnega vključevanja in odraz veličine, ki jo izraza mladinsko delo do družbe.”

 Vir: uredništvo

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

83745

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino