Okolje in trajnost

Dogodek: “Mladi in trajnostni razvoj”

27. 5. 2021 avtor: Uredništvo

mladinski sekciji Društva Eksena so v ponedeljek, 24.5., organizirali online dogodek “Mladi in trajnostni razvoj”, v okviru Evropskega tedna mladih 2021. 

Osrednje sporočilo letošnjega Evropskega tedna mladih je “Prihodnost je v naših rokah.” 

Namen dogodka je bil spodbuditi mlade k uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja, aktivnemu pristopu do okoljske problematike, individualnega prispevka k evropskemu zelenemu dogovoru in predstaviti priložnosti, ki jih Evropska unija nudi mladim. 

V teoretičnem delu delavnice so mladi obravnavane teme spoznavali skozi pripravljene video vsebine, skozi praktični del pa so imeli priložnost izraziti svoje poglede, stališča in pobude. Skozi aktivno sodelovanje so bili spodbujeni k prevzemanju odgovornosti v odnosu do okolja, saj je Zemlja odgovornost vsakega izmed nas in zato nobena dejavnost ne more trajati in ne more biti učinkovita, če vsak ne prispeva svojega dela.

V mladinski sekciji Društva Eksena bodo s tovrstnimi aktivnostmi vsekakor nadaljevali in si še naprej aktivno prizadevali za uresničevanje vseh ciljev trajnostnega razvoja in človekovih pravic v vsakodnevnem življenju.