Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 May 2022

Dogodek »Delujmo zeleno« v Celjskem mladinskem centru

Vljudno vabljeni na dogodek »Delujmo zeleno« v organizaciji Informacijske točke EUROPE DIRECT Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra. Dogodek se bo odvil v atriju Celjskega mladinskega centra, v petek, 3.6.2022, s pričetkom ob 10.30 uri.

Dogodek se bo pričel z odprtjem in ogledom razstave Zavoda Ekopren o podnebnih spremembah, nadaljeval pa z neformalnimi omizji z mladimi in pogovorom na temo kaj lahko storimo mi in EU za ohranjanje okolja ter v boju proti podnebnim spremembam. Dogodka se bo udeležila tudi vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, dr. Jerneja Jug Jerše, ki bo aktivno sodelovala v razpravi z mladimi s pričetkom ob 11.00 uri. Po razpravi pa boste tudi zavihali rokave in zasadili zelišča, dišavnice, medovite rastline ter okrasno drevje.


Program dogodka Delujmo zeleno

 

 

10.30 – 11.00

otvoritev razstave o podnebnih spremembah »Kaj lahko storim v boju proti podnebnim spremembam?« (Zavod Ekopren)*

 

11.00 – 11.30

neformalna omizja z mladimi in pogovor

 

11.30 - 13.00

zasaditev zelišč, dišavnic (rožmarin in sivka) in medovitih rastlin ter okrasnega drevja

 

 


* Kratek opis razstave: "Čeprav ima povprečen človek majhen vpliv na omejevanje izpustov toplogrednih plinov, lahko z osebnim ravnanjem močno pripomore k zavedanju problematike med politiki in vodstvi podjetij. Slednji lahko prevzamejo odločilno vlogo za borbo proti škodljivim vplivom podnebnih sprememb. S postavitvijo razstave lahko naše prebivalce in zlasti mladino na zanimiv način spodbudimo k ustreznemu ravnanju in zavedanju problematike!"


Vabljeni!

Vir: MCC

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

79540

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino