Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Nov. 2021

Do nazga v sklopu projekta Duševno je pomembno

Ljubljana, 5. 11. 2021 Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) v sklopu projekta Duševno je pomembno organizira 7 dogodkov na temo duševnega zdravja, ki bodo potekali v novembru in decembru. Prvi dogodek z naslovom Do nazga bo potekal že 8. novembra.

Duševno zdravje je eden izmed glavnih temeljev našega dobrega počutja in delovanja v skupnosti. Omogoča nam, da uresničujemo svoj potencial, gradimo odnose ter smo poklicno uspešni. Ko duševno zdravje peša, pešajo tudi ostali vidiki našega življenja. Že dlje časa opažajo, da na duševno zdravje študentov prevečkrat pozabimo. Različne raziskave tudi v slovenskem prostoru, sploh v trenutnem času, kažejo presenetljive podatke, npr. raziskava, ki je bila narejena s strani NIJZ, UP in FF UL, kaže da kar 89 % študentov doživlja depresijo in anksiozna stanja, zato so se odločili, da to temo začnejo nagovarjati tudi na Zvezi ŠKIS.

Projekt Duševno je pomembno, bo potekal v novembru in decembru in sicer v sklopu tega, bo organiziranih 7 dogodkov z vsebinami, ki pokrivajo tematike duševnega zdravja. S projektom želijo mlade opremiti s koristnimi informacijami, pri ohranjanju dobre duševne kondicije, posebej v luči trenutnih razmer. Vsak dogodek bo posvečen specifični tematiki, ki jo bodo predstavili različni predavatelji s tega področja.

Prvi dogodek Do nazga bo potekal 8. novembra 2021, ob 20.00 preko platforme Zoom. Na delavnici bodo spregovorili o dejanjih, navadah in mislih, ki nam pri gradnji partnerskih odnosov lahko pomagajo in tudi o tistih, ki najintimnejše odnose rušijo. Na kratko bodo predstavili nekaj teorij, ki spodbujajo k skrbi in rasti v partnerskem odnosu in konkretnih možnostih njihovih implementacij. Udeleženci bodo povabljeni k sodelovanju na interaktiven način s svojimi mnenji, komentarji in vprašanji. Govorec na dogodku bo soustanovitelj Inštituta Integrum, Benjamin Tomažič.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava na dogodek preko povezave. Zoom povezavo udeleženci prejmejo na e-mail naslov po prijavi. 

*Dogodek je sofinanciran s strani Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljana.

Vir: Zveza ŠKIS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

63240

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino