Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Dec. 2018

Digitalno mladinsko delo

Mladinska mreža MaMa je skupaj s partnerji iz Estonije, Nemčije in Finske pričela z izvajanjem 24-mesečnega strateškega partnerstva Pametno mladinsko delo v mladinskih centrih (Smart youth work in youth centres). Projekt odgovarja na izzive, s katerimi se soočajo mladinska politika, mladinsko delo in mladi na področju digitalizacije mladinskega dela. Digitalni mediji in sodobne tehnologije so danes postali nepogrešljiv del mladih in mladinskega dela, ki mora odgovarjati na potrebe mladih in se prilagoditi digitalnim tehnologijam, ki zaznamujejo njihova življenja.

Znanja, ki jih bodo pridobili skozi skozi različne projektne aktivnosti bodo omogočila, da bo tekom projekta nastal dokument, ki bo pomembno prispeval k nadaljnjemu razvoju mladinskega dela in učinkovitejšemu delu pri soočanju s sodobnimi izzivi digitalne dobe ter spodbudil lokalne skupnosti k bolj proaktivnemu pristopu razvijanja politik in programov pametnega mladinskega dela, kar bi posledično privedlo do bolj aktivne in vključujoče družbe.

"Ker se v zadnjem času tudi v Sloveniji vedno več pogovarjamo o pametnem mladinskem delu je čas, da na tem področju tudi nekaj storimo. V okviru projekta Smart youth work in youth centres tako želimo pripraviti smernice za mladinske centre ter mladinske delavce in pripraviti nabor metod in orodij, ki bodo povezovali vsakodnevno mladinsko delo s pametnim mladinskim delom." je o projektu povedal Urban Krevl, pomočnik vodje projektov na Mreži MaMa.

Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99396

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino