Digitalizacija

Digitalizacija učenja s platformo Ljubljana mesto učenja

8. 4. 2020 avtor: Uredništvo

Mesta učenja so iniciativa, ki mladim omogoča, da na enostaven način brskajo po različnih učnih priložnostih v svojem mestu. Temeljijo na spletni platformi “Cities of learning by Badgecraft“, ki združuje zemljevide učnih priložnosti vseh sodelujočih mest in regij učenja. Med partnerskimi mesti najdete tudi “Ljubljana City of Learning“, novicam pa lahko sledite tudi preko Facebook profila Ljubljana mesto učenjaZavod TiPovej! je s prenosom infrastrukture v Ljubljano mladim omogočil, da: 

Velika prednost platforme je, da v danih razmerah mladim omogoča raziskovanje in udejstvovanje v digitalnih učnih izkušnjah, s katerimi mladinske organizacije proaktivno nadomeščamo izpad priložnosti za učenje in aktivnosti za mlade. 

Kako postaneš ponudnik učnih priložnosti?

S platformo Ljubljana mesto učenja pripravljate digitalne učne priložnosti za mlade. Če vas zanima, kako lahko svoje aktivnosti prenesete v digitalni svet…se naučite tukaj. Za začetek lahko mladim ponudite zgolj posamezne učne priložnosti, lahko jih zdužite in sestavite učne sezname predvajanja.

Če potrebujete več informacij ali pomoč pri odkrivanju priložnosti e-učenja pišite na info@tipovej.org ali zgolj sledite povezavi in v praksi preizkusite funkcije platforme ter podrobneje spoznajte mesta učenja.

Na spletni platformi pa najdete že kar nekaj priložnosti, poglejte si jih tukaj.

Kako postaneš uporabnik Mest učenja?

Klikni sem in vstopi v digitalno mesto, ko najdeš aktivnost, ki te zanima se le pridružiš in si notri.

Vir in foto: TiPovej! Zavod za ustvarjalno družbo