Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Dec. 2019

Devetošolci spoznavali poklicne priložnosti

Na Taboru poklicnih priložnosti, ki je od 5. do 7. decembra 2019 potekal v Mladinskem centru Krško, so devetošolci iz okoliških osnovnih šol, skozi zanimiva predavanja, kreativne delavnice, zabavne igre in praktične oglede podjetij, spoznavali poklice in zbirali informacije, ki jim bodo pomagale pri odločanju glede nadaljevanja šolanja in izbiri poklicne kariere.

Učenci so imeli, poleg praktičnih delavnic pod mentorstvom mladinskih delavcev na katerih so spoznavali sami sebe in svoje kompetence, tudi predavanje mediatorke Ksenije Lorber iz Kariernega centra za mlade v okviru RIC Novo mesto in Vanje Švajger, svetovalke iz Zavoda RS za zaposlovanje, Danica Kramžar iz Regionalne razvojne agencije Posavje, pa je učencem predstavila Regijsko štipendijsko shemo.

Poleg tega so si v petek dopoldan devetošolci od blizu ogledali tudi delovanje dveh podjetij iz Novega mesta, za kateri so v anketah izrazili največ zanimanja, in sicer: Radio Krka, kjer so spoznali delovanje radijske postaje in poklice, ki jih zaposluje radio, ter obrat za proizvodnjo trdnih oblik zdravil (tablet in kapsul) Notol 2 znotraj Krke, tovarne zdravil, d. d.

Ob koncu tridnevnega druženja so učenci pozitivno ocenili informacije pridobljene v okviru tabora, največje navdušenje pa so izrazili nad družabnimi večeri in nočitvami v mladinskem hotelu.

Vir in foto: Tanja Brate, MC Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

52709

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino