Angažiraj se / Finance

Denar za subvencije trajne zaposlitve mladih še ni počrpan

18. 1. 2019 avtor: Uredništvo

Na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje obveščajo, da so sredstva, namenjena spodbujanju trajnega zaposlovanja mladih za zaposlovanje mladih s prebivališčem v vzhodni sloveniji, pošla. 

Vendar pozor! Sredstva za zahodno polovico obliki subvencij so še na voljo. Za subvencije lahko še naprej kandidirajo zaposlovalci iz vse države, ne glede na njihov sedež, vendar pa bo njihova ponudba sprejeta le za zaposlitev mladih s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji Zahodna Slovenija.

Povabilo velja do porabe sredstev oziroma najkasneje do 31. julija 2019.

Temeljni namen programa Trajno zaposlovanje mladih je spodbujanje delodajalcev k zaposlovanju brezposelnih mladih iz ciljne skupine za nedoločen čas, s čimer se prispeva k njihovi delovni in socialni aktivaciji, s tem pa tudi k zmanjševanju neskladja med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela. Izvaja se v sklopu ukrepov aktivne politike zaposlovanja, na način, da na javnem povabilu izbrani delodajalci s pomočjo subvencije (praviloma v višini  5.000 EUR) zaposlijo osebe, ki jih delodajalcu napoti Zavod.

V program se lahko vključujejo brezposelni mladi, stari do vključno 29 let.

Do sedaj so delodajalci s pomočjo programa zaposlili 3559 mladih za nedoločen čas, od tega 60 odstotkov iz vzhoda Slovenije. Včeraj smo o višanju zaposlitve med mladimi v letu 2018 pisali tudi na portalu.  Vabljeni k branju!