Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Sep. 2020

Delavnice za mlade animatorje v MC Brežicah

Konec avgusta so v Mladinskem centru Brežice, potekale delavnice za animatorje. Delavnice so bile namenjene mladim, ki radi delajo z otroki, se ob tem zabavajo in radi naučijo kaj novega.

Izobraževanje sta vodila Matej Cepin in Martin Lenarčič iz Socialne akademije, ki imata veliko izkušenj s področja animacij ter delom z mladimi. Na zanimiv in poučen način sta povezala teorijo s praktičnimi primeri iger, ki so naredile delavnice sproščene, veliko pogovora pa je skupino povezalo. Udeleženci so tako pridobili nove izkušnje, znanja in poznanstva.

Mladi udeleženci so pridobili znanje o tem kdo je animator, kako se formira skupina, katere metode in igre se uporablja pri animacijah. Voditelja sta se dotaknila tudi osnov razvojne psihologije in opis potreb, ki jih mora zadovoljiti animator. Poudarila sta, da so vrline dobrega animatorja, ki poleg znanja in razuma, ponuja še delo s srcem, zna biti kreativen, je spreten, ljubeč in razumevajoč. Udeleženci so spoznali pet faz razvoja skupine (rojevanje, oblikovanje, utrjevanje, zrelost in zaključevanje) ter različne igre, kot so igre spoznavanja in zaupanja, ledolomilci, bansi, simulacijske igre, evalvacije igre itd.

»Skozi delavnice sem pridobila odličen vpogled kaj animator sploh je, kaj je potrebno znati, da uporabiš pri delu animatorja in za vodenje skupine. Prav tako bom lahko iz delavnic za svoje bodoče delo črpala ideje pri oblikovanju programa in izvajanju vodenja skupine. Delavnice so bile zelo lepo načrtovane, zanimive in koristne. V bodoče si želim še več takšnih izobraževanj, ki so popotnica za v naprej, tudi če ne opravljaš ravno dela animatorja,« je o izobraževanju podala svoje mnenje udeleženka Loriana.

Vir in foto: Mladinski center Brežice

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

83928

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino