Aktivno državljanstvo / Prostovoljstvo

Delavnica globalnega učenja za otroke in mlade v sklopu projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno.

7. 1. 2021 avtor: Voluntariat

Novembra so na Zavodu Voluntariat s pomočjo Kluba Prostovoljcev izvedli delavnico na temo globalnega učenja. Tema je precej blizu vrednotom Zavoda Voluntariat in njihovim prostovoljcem. Delavnica je nastala z namenom prepoznavanja trenutnega znanja udeležencev na temo globalnega učenja in trajnostne mode.

Skupaj so raziskovali kakšne termine izmed navedenih so bolj in manj znane in kakšen je nivo znanja na področju odgovorne porabe oblačil. Med udeleženci so gostili mednarodne udeležence iz Poljske, Češke in Slovaške, ki so delili svoja mnenja o navadah nakupovanja oblačil v Sloveniji in svoji državi. V skupnem pogovoru so predebatirali različne strategije reševanja podnebnih sprememb povezanih z nakupovanjem oblačil. Vsak udeleženec je naredil osebni test s katerim je pomeril svoj povprečen vpliv nakupovanja oblačil na porast CO2 (CO2 footprint).

Vsak lahko opravi test sam na tej spletni strain. S pogovorom so prišli na idejo o razvoju delavnice o minialističnem slogu življenja, ki bi jo radi izvedli v sklopu Kluba Prostovoljcev.

Spoznavali so tudi spletne strani in aplikacije, s pomočijo katerih lahko vsak potrošnik razširja svoje znanje na temo svetovnih znamk in njihovega vpliva na onesnaževanje okolja.

Vir: Zavod Voluntariat