Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Nov. 2021

Dan boja proti aidsu in projekt Varno s ŠKIS-om

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) in študentski klubi vsako leto obeležujejo dan boja proti aidsu s projektom Varno s ŠKIS-om. Tudi letos bodo študentski klubi 1. decembra ozaveščali o tej bolezni v svojih lokalnih okoljih, Zveza ŠKIS pa v Ljubljani na Prešernovem trgu.

V Sloveniji in po svetu živi vse več ljudi, ki so okuženi z virusom HIV. Zato Svetovni dan boja proti aidsu prinaša sporočilo upanja, strpnosti, solidarnosti in razumevanja do okuženih, hkrati pa ljudi informira in ozavešča o pomenu varne spolnosti, da bi zmanjšali število okuženih. Rdeča pentlja je mednarodni simbol podpore in solidarnosti, z nošenjem le-te pa izražamo podporo obolelim in prizadetim. Z našim dolgoletnim projektom Varno s ŠKIS-om sporočamo, da se tudi mladi zavedamo pomena varne spolnosti in izražamo solidarnost do obolelih.

Ob svetovnem dnevu boja proti aidsu, ki ga obeležujemo 1. decembra, se vsako leto aktivirajo tudi študentski klubi po Sloveniji, ki v podporo obolelim opozarjajo in ozaveščajo o tej bolezni v svojih lokalnih okoljih. Klubi v okviru projekta Varno s ŠKIS- om ozaveščajo o tem, kaj bolezen povzroča, kako se virus HIV prenaša, kako lahko okužbo preprečimo, in o tem, kako zelo pomembna je uporaba zaščite pri spolnih odnosih. Letos pa bo na ta dan o tem ozaveščala tudi Zveza ŠKIS na Prešernovem trgu v Ljubljani.

V sodelovanju z Zvezo ŠKIS, študentski klubi v svojih lokalnih okoljih pripravijo akcije deljenja rdečih pentljic, brošur ter kondomov. Letos pri akciji sodelujejo: Študentski klub mladih Šentjur, Ribniški študentski klub, Klub študentov občin Postojna in Pivka, Klub študentov Ruš, Selnice in Lovrenca, Klub B - klub trboveljskih študentov, Klub izolskih študentov in dijakov, Klub škofjeloških študentov, Klub tolminskih študentov, Študentski klub Sevnica, Notranjski študentski klub, Klub študentov Poljanske doline, Študentski klub GROŠ, Klub študentov občine Koper, Klub logaških študentov, Klub študentov Ilirska Bistrica, Klub žirovskih študentov, Društvo študentov Brežice, Klub škofjeloških študentov, Klub študentska organizacija Hrastnik, Klub študentov Kranj, ŠKLAB - Klub zasavskih študentov, Klub študentov občine Trebnje, Društvo novomeških študentov, Klub vrhniških študentov, Klub ptujskih študentov, Klub litijskih in šmarskih študentov, Šaleški študentski klub, Klub posavskih študentov, Klub študentov občine Celje, Klub študentov Lendava, Študentski klub Kamnik, Klub belokranjskih študentov, Klub goriških študentov in Klub ajdovskih študentov in dijakov.

Zanimanje klubov za izvedbo projektov s socialnega in zdravstvenega področja je vse večje, kar se kaže tudi v vsakoletnem doseganju rekordnega števila sodelujočih pri projektu. In na to smo vsekakor ponosni.

Vir: Zveza ŠKIS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

27730

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino