Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Dec. 2019

Čudovito vzdušje na usposabljanju oratorijskih voditeljev

Čemu je skupno razmišljanje o animatorjih in otrocih, nabiranje novih znanj s področja vodenja, izmenjava idej in noro vzdušje? Prvemu terminu letošnjega osnovnega usposabljanja oratorijskih voditeljev, seveda! V Ljubljani smo namreč gostili 26 mladih, ki vstopajo v vlogo oratorijskega voditelja.

Po spoznavanju smo v petek postavili temelj v poznavanju začetkov, pedagoških izhodišč in duhovnosti oratorija. Sobotno dopoldne smo posvetili liku oratorijskega voditelja, popoldne pa osvajali veščine vodenja skupine ter akcijskega načrtovanja. Za večer smo si prihranili čas za odprta vprašanja, kjer so si mladi prostovoljci lahko izmenjali znanje in dobre prakse o vseh temah, ki se tičejo vodenja krajevnega oratorija.

Nedelja pa je bila čas za delo na sebi. Vsak je bil povabljen, da na kratko pogleda tako v preteklost in sedanjost kot tudi prihodnost svoje voditeljske poti. Udeleženci so tako domov odhajali s konkretnimi cilji za usmeritev svoje voditeljske, prostovoljske poti v prihodnost.

Vir in foto: Oratorij Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

24891

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino