Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Jun. 2019

Čas počitnic bo čas oratorijev in Petra Klepca

Oratorij je enotedenski počitniški program za otroke s 30-letno tradicijo, ki ga po enotnem gradivu pripravljajo ekipe mladih prostovoljcev. Letos bo potekal v skoraj 300 slovenskih krajih. Udeležilo se ga bo preko 23.000 otrok, prostovoljsko pa bo vanj vključenih kar okrog 7.000 mladih animatorjev. Osrednja oseba oz. rdeča nit letošnjega oratorija bo slovenski pripovedni junak Peter Klepec.

Animatorske skupine se na projekt pripravljajo več mesecev, mnoge pa delujejo kar preko celega leta. Priprava programa, iger, učenje himne, organizacija, dramske vaje, pridobivanje sredstev, promocija, skrb za varnost in hrano.

V pomoč pri pripravi jim je več dogodkov in usposabljanj. Eden izmed njih so tudi t. i. pomladanska srečanja animatorjev Oratorija, na katerih je vsako leto predstavljen novi oratorijski priročnik. Tudi letos se je februarja in marca zgodilo šest tovrstnih srečanj, udeležilo pa se jih je rekordnih 1.000 animatorjev iz vse Slovenije.

Vir in foto: Oratorij Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

91212

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino