Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (1)
Datum objave: 05 Oct. 2020

Bron na mednarodni računalniški olimpijadi

V Singapurju bi se julija morala odviti 32. mednarodna računalniška olimpijada (IOI 2020 Singapore). Zaradi pandemije koronavirusa so jo organizatorji prestavili ter jo tako na daljavo izpeljali med 13. in 19. septembrom 2020.

Konkurenca dijakov iz celega sveta ni bila okrnjena, saj je na olimpijadi sodelovalo 341 tekmovalcev iz 87 držav. Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) so slovenske barve na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani zastopali Benjamin Bajd in Jakob Schrader, ki se programiranja učita v Zavodu za računalniško izobraževanje Ljubljana (ZRI), Domen Hočevar z Gimnazije Novo Mesto in Lan Sevčnikar z II. Gimnazije Maribor. Mladi programerji so v dveh tekmovalnih dnevih vsak dan programirali po pet ur, Benjaminu Bajdu pa je uspelo osvojiti bronasto odličje. Ekipo so na fakulteti spremljali vodja ekipe in član komisije ZOTKS dr. Darko Pevec ter Simon Weiss in Žiga Željko.

Državno tekmovanje v programiranju je v okviru Festivala inovativnih tehnologij (FIT) – programiranje za srednje šole v različnih programskih jezikih, potekalo sredi marca na daljavo. Štirje najboljše uvrščeni na državnem tekmovanju so bili nato izbrani v ekipo,  ki je pod okriljem ZOTKS na mednarodni računalniški olimpijadi zastopala Slovenijo.

Vir in foto: Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

58795

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino