Digitalizacija

Brezplačni spletni tečaj o etični komunikaciji – E-TICK

22. 5. 2020 avtor: Uredništvo

Ali ste vedeli, da bo v trenutku, ko boste prebrali to stran, na YouTube naloženih za 500 ur videoposnetkov? In da bo medtem, ko boste prebrali to besedo, na Twitterju objavljenih 9.000 tvitov? Zanimivo, kajne? Torej, kaj storiti v poplavi informacij na družbenih omrežjih? Kako ločiti prave informacije od lažnih? Kako kot ustvarjalci sporočil posvetiti pozornost neenakim razmerjem moči med severom in jugom? Kako komunicirati čim bolj enakovredno in odgovorno na različne načine? Kako previdno in kritično razlagati ta svet, ki je vse bolj nasičen z mnogimi novicami?

Zavod Voluntariat ponuja odgovore na zgornja vprašanja z brezplačnim spletnim tečajem  E-tick, ki poleg odgovorov ponuja še vire in vaje za krepitev zmogljivosti za bolj etično komuniciranje v teh časih mnogih lažnih, pretiranih, pristranskih informacij. 

Spletni tečaj E-TICK je primeren za vse, ki jih zanimajo teme globalne pravičnosti in družbenih sprememb. Prostovoljci, popotniki, mladinski delavci, trenerji in ostali izobraževalci na področju globalne državljanske vzgoje, ter širša javnost, vabljeni k uporabi tega brezplačnega spletnega tečaja! 

Nekaj odličnih stvari tega spletnega tečaja:

V spletni tečaj vstopite tukaj. Za več informacij o tečaju (in za izmenjavo povratnih informacij, ki so vedno dobrodošle), pišite na info@zavod-voluntariat.si.

E-TICK so razvile nevladne organizacije: Zavod Voluntariat (Slovenija), Comhlamh (Irska), Društvo Humanitas (Slovenija), INEX-SDA (Češka), FOCSIV (Italija). Ekipa Zavoda Voluntariat se zahvaljuje ekipi 50+ mladih in vzgojiteljev iz cele Evrope, ki so tečaj pilotno preizkusili. Iskrena zahvala tudi nacionalni agenciji MOVIT in programu ERASMUS + za financiranje tega projekta in spletnega tečaja. 
Vir in foto: Zavod Volunatriat