Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Jul. 2020

Bralnica 2020: Jeziki ločujejo, poezija združuje

Mladinski dnevni center Blok iz Škofje Loke je skupaj z drugim odsekom krovne organizacije Familija PUMO-O tudi letos pripravil svoj dogodek v okviru Bralnice na vrtu Sokolskega doma, niza poletnih prireditev druženja ob knjigi. Zavod Familija namreč vsako leto s svojimi zamislimi soustvarja program Bralnice in tako pomaga širiti veselje do branja.

Mladi obiskovalci MDC Blok in njihovi mentorji so v goste povabili prostovoljce Evropske solidarnostne enote v sklopu projekta »Kids in action«, mlade iz osmih evropskih držav, ki bivajo v Škofji Loki in tudi pomagajo ustvarjati program mladinskega centra. Na literarnem večeru so prostovoljci v svojem jeziku brali pesmi, ki jih najbolj navdihujejo, za slovensko branje pa so poskrbeli »blokovci«. Mladi so lahko tokrat doživeli, kako zveni osem ­jezikov – francoski, češki, poljski, ruski, flamski, latvijski in irski – v svoji najbolj plemeniti obliki: poeziji. Z glasnim branjem slovenskih prevodov pa so se pred občinstvom preizkusili v interpretaciji umetniškega besedila glede na lastno doživljanje in razumevanje. Mladim je bila s tem omogočena nevsakdanja izkušnja, ko poezija kot umetnost postane prostor srečevanja in združevanja med ljudmi in kulturami, ki presega razlike med posameznimi jeziki. Spoznali so lahko tudi, kako prisotnost mednarodnih prostovoljcev povečuje odprtost in svetovljanskost mesta, v katerem živijo, ter bogati njihovo osebno izkušnjo in razširja zavedanje, da smo za sožitje med kulturami odgovorni vsi.

Vir in foto: Mladinski dnevni center Blok

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14060

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino