Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Jan. 2020

Bobri na potepu v Sežani

Trenutno poteka ža 12. Ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki letos raziskujejo svet umetnosti, tehnologije in znanosti, s svojim programom pa razveseljujejo predvsem otroke in mladino. 

Program sestavljajo gledališke, filmske, glasbene in plesne predstave, vodeni ogledi razstav, delavnice in druge dejavnosti, ki jih za otroke in mlade pripravljajo številne vladne in nevladne ustanove ter posamezniki, ki delujejo v Ljubljani in širše. Obiskovalci se jih bodo lahko udeležili tako v Ljubljani kakor v Domžalah in Sežani, kjer se bodo Bobri potepali tudi letos.

V Sežani konec januarja in v februarju ne gre zamuditi pestrega sežanskega dogajanja, na štirih različnih lokacijah: v Kosovelovem domu Sežana, v Mladinskem centru Podlaga, Kosovelovi knjižnici ter v Kosovelovi sobi na Ljudski univerzi Sežana.

Vabijo vas s pestrim programom:

  • V tednu od 20. do 24. januarja se Bobri selijo v Mladinski center Podlaga, kjer bo vsak dan, od 13.00 dalje potekala delavnica: SPLOH ŠE ZNAMO PISATI Z ROKO? - kjer bodo mladi od 7. do 14. leta lahko preizkusili svoje ročne spretnosti.
  • V nedeljo, 27. januarja, ob 18.00, si boste v Kosovelovem domu Sežana lahko ogledali film 100 KILOGRAMOV DO ZVEZD, primeren za mlade od 11. leta starosti naprej.
  • Bobri se bodo v soboto, 1. februarja, ob 16h, ustavili v Kosovelovi sobi (Ljudska univerza Sežana), in sicer z delavnico ustvarjanja svetlobnih risb s pomočjo fotoaparata:  RISANJE S SVETLOBO, primerno za starost od 9 do 11 let, pod mentorstvom akademske slikarke Petre Čebokli.
  • od Sežane se bodo poslovili v četrtek, 6. februarja, v Kosovelovi knjižnici Sežana, kjer bo od 15.00 do 17.00 potekala delavnica gradnje zgodb s pomočjo izobraževalnih kompletov Lego Education Story Starter: LEGO ZGODBE. Delavnico bo vodila Urška Bonin, iz Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper. Delavnica je primerna za starost 9+.

Vstop je prost na vse dogodke, informacije in podatki za prijave na dogodke so dostopni na Facebook strani Bobri na potepu v Sežani.

Več o celotnem dogajanju v sklopu festivala pa tukaj.

Vir in foto: Mladinski center Podlaga - Zavod ŠTIP Sežana

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

12046

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino