Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Sep. 2019

Blockchain eksperiment

V četrtek, 5. 9. 2019 je Evropski kulturni in tehnološki center Maribor organiziral delavnico na temo Blockchain eksperimenta. Srečanje je potekalo pod mentorstvom g. Tadeja Slapnika, direktorja podjetja Hashnet, predavala pa je ga. Nena Dokuzov iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije 

Delavnico je pričel g. Slapnik z obrazložitvijo o potencialni uporabi blockchain tehnologije, s čem je udeležence popeljal k aktualnim primerom v slovenskem gospodarstvu in podjetništvu. Ga. Dokuzov je predstavila osnove in aplikacijo tehnologije na območju Evropske unije. Sledila je debata, kjer sta strokovnjaka odgovarjala na vprašanja nadobudne mladine. 

Mladi udeleženci in prostovoljci so sodelovali tudi pri iskanju idej za delavnice, ki bi  približale novo generacijo k svetu revolucionarne tehnologije. Zagotovo bodo nove delavnice podučile in pritegnile bodoče mlade podjetnike k uporabi varnega in obstojnega načina zapisa informacij. 

Vir in foto: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

30291

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino