Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Jun. 2020

BITE of Art - javni poziv mladim umetnikom in umetniškim skupinam

Javni zavod Mladi zmaji objavljajo javni poziv namenjen mladim umetnikom in umetniškim skupinam iz Slovenije, Srbije in Španije, da izrazijo svoj aktivizem preko družbeno angažiranih del sodobne umetnosti.

S pozivom želijo podpreti produkcijo in razstavo 6 družbeno angažiranih del sodobne umetnosti, ustvarjenih s strani mladih lokalnih umetnikov ali študentov umetnosti. Tema predlaganih umetniških del mora ustrezati eni ali več omenjenim, univerzalnim vrednotam: Mir, Solidarnost, Individualna svoboda, Enakost in Strpnost. Cilj poziva je podpreti izražanje mladih umetnikov in aktivistov preko ustvarjanja družbeno angažiranih del sodobne umetnosti, ki promovirajo osnovne evropske vrednote.

Zakaj bi se prijavili? 

Nudili vam bodo vso podporo pri produkciji vaših predlaganih družbeno angažiranih umetniških del. Prvič, preko mentoriranja s strani vrhunskih strokovnjakov sodobne umetnost in drugič, s financiranjem stroškov produkcije umetniških del.

Vaša izbrana umetniška dela bodo predstavljena na glavnih dogodkih evropskega projekta BITE of Art v Beogradu, Ljubljani in Valencii, ki jih bo obiskalo več tisoč obiskovalcev. Sodelovali boste na petdnevni mednarodni delavnici Finetuning – master class z vsemi izbranimi mladimi umetniki, da se naučite in prakticirate svoje umetniške produkcije skupaj s priznanimi strokovnjaki in profesorji sodobne umetnosti. O vas, vaših družbeno angažiranih umetniških delih in njihovih razstavah bo posnet kratek film, ki se bo v nadaljevanju projekta predvajal v okviru Mreže BITE of Art.

Vse ostale informacije in celotno besedilo javnega poziva z razpisnimi pogoji najdete tukaj.

Projekt BITE of Art je sofinanciran iz EU programa Ustvarjalna Evropa (2014-2020).
Vir in foto: JZ Mladi zmaji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

87891

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino