Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Apr. 2020

Aprilski Ožuljeni jezik se seli v virtualni svet!

V torek, 14. aprila 2020, bodo Slam zverine pod okriljem MKC Črke ob 19. uri čez spletno platformo Jitsi v živo gostili slovenske slamerje in slamerkeslamerje in slamerke, občinstvo pa bo lahko nastope spremljalo preko kanala YouTube in glasovalo za pesnice in pesnike, katerih nastopi se jim bodo zdeli najbolj uspešni in posrečeni. 

Dogajanje bo mogoče spremljati na YouTube kanalu MKC Maribor, povezavo za ogled bodo z vami delili na facebook straneh MKC Črke in Slam zverin. Dogodek bo moderirala Mojca Frim iz improligaške skupine Banda Ferdamana, namesto siceršnje nagrade zmagovalcu ali zmagovalki bodo organizatorji tokrat podarili skromno donacijo reviji Kralji ulice

Dogodek se bo pričel v torek, 14. aprila, ob tradicionalni 19. uri, in trajal približno eno uro. V živo ga bo mogoče spremljati čez YouTube kanal MKC Maribor oz. na tej povezavi.  

Kako bo potekal spletni Ožuljeni jezik?

Ožuljeni jezik, dogodek tekmovalnega značaja, bo vseboval nastope tekmovalcev in tekmovalk, ki se bodo drug za drugim predstavili-e z lastno poezijo. Zmagovalec-ka bo tisti-a, za katerega bodo gledalci-ke in poskušalci-ke v določenem časovnem okviru oddali največ glasov. Dogodek bo moderirala Mojca Frim iz improligaške skupine Banda Ferdamana.

Predstavi se s svojo poezijo

Prijave za spletni nastop zbirajo na ozuljenijezik@gmail.com in preko ZS sporočila na facebook strani Slam zverine, vse do nedelje, 12. 4. do 23:59. Tokrat izjemoma prijave tik pred zdajci, zaradi organizacijskih posebnosti dogodka, ne pridejo v upoštev. 

Pravila za nastopajoče:

  • na spletu se predstavimo z avtorsko pesmijo,
  • pesem je dolga največ tri minute,
  • nastopamo brez rekvizitov, kostumov in glasbil,
  • pesmi se poskusimo naučiti na pamet, sicer si med nastopom na glavo poveznemo pokrivalo. 

Posebne okoliščine - posebne zahteve

Da bo posamezen nastop sploh izvedljiv, potrebuješ telefon, tablico ali računalnik s hitro internetno povezavo, na napravi pa morata biti vklopljena kamera in mikrofon. Podrobnejša tehnična navodila boste tekmovalci/-ke prejeli/-e naknadno. 

Vstopnina in donacije

Obisk spletnega dogodka je brezplačen, tokratni dogodek pa ima tudi dobrodelno noto. Namesto siceršnje simbolične nagrade za nastopajočega/-o bomo v imenu zmagovalca podarili skromno donacijo reviji Kralji ulice. Zaradi ukrepov, povezanih s koronavirusom, njihovi prodajalci do nadaljnjega ne morejo izvajati prodaje revije, s tem pa so ostali brez nujno potrebnega zaslužka za preživetje. Vabiljen_a, da z donacijo po svojih močeh tudi ti podpreš katerokoli izmed ranljivih skupin naše družbe, ki jo je aktualna epidemija še posebej prizadela. 

Dogodek najdeš tudi na facebook-u (tukaj), da lahko nanj povabiš tudi prijatelje. Vabljeni k sodelovanju in ogledu!

Vir in foto: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

63963

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino