Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Jan. 2020

Ajdovski #Naj prostovoljec

Tudi letos se je pod okriljem Mladinskega sveta Ajdovščina (MSA) izbralo Naj prostovoljca / Naj prostovoljko in Naj prostovoljski projekt občine Ajdovščina 2018/2019. Nagrade so tokrat prejeli Saša Kobal, Meta Velikonja, Darja Benčina ter Društvo mladih Vozel.

Prostovoljstvo ne prinaša lepih šolskih ocen niti točk za napredovanje, daje pa občutek lastne vrednosti, pripadnosti skupnosti, smiselnosti, povezanosti z ljudmi in moč vplivanja na pozitivne spremembe v družbi, pravijo ajdovski prostovoljci. Prostovoljstvo je delo, ki ga posameznik opravi po svoji svobodni volji in brez pričakovanja kakršnih koli materialnih koristi, katerega namen je korist drugim. Želja po prostovoljstvu se lahko razvije iz različnih razlogov. V srcu prostovoljcev pa prostovoljno delo pomeni tudi osebnostno rast, pomoč sočloveku, spreminjanje življenja posameznika na lepše in posledično tudi spreminjanje sveta na bolje.

V letu 2019 je natečaj za Naj prostovoljca potekal v dopolnjeni obliki kot do sedaj. Mladinski svet Ajdovščina se je odločil, da bo v razpisu za Naj prostovoljca / Naj prostovoljko letos določil tri starostne kategorije. In sicer, prva kategorija je zajemala prostovoljce v osnovni šoli, druga kategorija srednješolce, tretja kategorija pa mlade med 18 in 29 letom starosti. Podelitev je potekala tekom Božično-novoletnega sejma v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini, v soboto, 21.decembra 2019. Po sprejemu prostovoljcev in nagovoru podpredsednice MSA Urške Čuk, je sledilo podelitev priznanj. Obenem pa so na Mladinskem svetu Ajdovščina zelo ponosni, na to, da se je podelitve udeležil tudi predstavnik Mladinskega sveta Slovenije, kar potrjuje, da  Mladinski svet Slovenije podpira lokalne mladinske svete in skupaj z njimi ustvarja mladim prijazna okolja.

"Najlepša hvala vsem mladim, ki se vsak dan trudite narediti svet lepši!" so po podelitvi zapisali na MSA

Kdo so mladi naj ajdovski prostovoljci in s čim so si prislužili priznanje si lahko preberete tukaj.

Vir in foto: Mladinski svet Ajdovščina

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

49447

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino